Portfolio

Boekpresentatie ‘Antje van de Statie - Op ‘t randje van ‘t Weerter Perron…’

Zaterdag 10 oktober wordt acht decennia na haar overlijden bij Brasserie-Hotel Antje van de Statie het boek ‘Antje van de Statie - Op ‘t randje van ‘t Weerter Perron…’ gepresenteerd.

Het boek beschrijft het bewogen leven van de naamgeefster van brasserie-hotel Antje van de Statie, Maria Hubertina Hendrix. Iedereen in Weert kent het beeld van Antje van de Statie (van beeldhouwer Dolf Wong) en het verhaal van deze vlaaitjesverkoopster op het Weerter station perron. Het verhaal dat de afgelopen 80 jaar over haar de ronde deed, is veelal gebaseerd op één krantenartikel.

Peter Korten bijgestaan door Jan Salmans en Bèr Geelen, van geschied- en oudheidkundige kring ‘De Aldenborgh’ zijn ruim een jaar bezig geweest om het leven van Maria Hubertina Hendrix (1877-1936) te onderzoeken. Met verrassende resultaten. Drs. Frits Nies verwerkte in opdracht van Brasserie-Hotel Antje van de Statie de resultaten van dit onderzoek tot een boek. Het boekje vertelt over hoe Antje een eeuw geleden haar Weert al op de kaart zette, over de geheimen van haar Weerter vlaaitjes en hoe een ver familielid, Dorien Hendrix anno 2015 haar naam verbindt aan een revival van Antje van de Statie. Het boek is verkrijgbaar bij (€ 24,95) in Brasserie-Hotel Antje van de Statie verkrijgen. Uiteraard werd het boek door Artis vormgegeven en kwamen veel foto’s uit de collectie van Bart Maes.