Nieuws

Weert is klaar voor het jubileumjaar!

11 december 2013

Met een klein feestje wordt Weert aanstaande zaterdag opgewarmd voor het feestjaar 2014. Om 15.30 uur onthult burgemeester Jos Heijmans een paneel op de Maasstraat-Oude Schut. Dit paneel verwijst naar de historie van Weert als 600 jaar oude stad. Daarna trekt het gezelschap naar de Markt. Daar wordt de extra dikke editie van het magazine Met ons. In Weert. gepresenteerd, dit keer in feite een Weert 600 magazine. Beide werden door Artis. gemaakt!

Het programma wordt omlijst door Kepel Um te Bäöke, een echte Weerter muziekkapel, die zorgt voor sfeer en gezelligheid. Onze moderne Antje van de Statie zorgt voor lekkere vlaaitjes voor het aanwezige publiek.

Gratis jaarkalender 2014
Het winkelend publiek heeft de eer de eerste exemplaren van het magazine te ontvangen. In het magazine staan leuke interviews, artikelen over evenementen en weetjes over Weert 600 jaar stad. Bovendien is de jaarkalender van 2014 toegevoegd, een bewaarexemplaar als u niets wilt missen! Het uitdelen van het Weert 600 magazine vindt plaats bij de levensgrote December Kalender op de Markt.

Aftrap op 1 januari
Volgend jaar viert Weert dat de stad 600 jaar geleden marktrechten kreeg. We willen dit feest graag met de hele stad vieren. Op woensdag 1 januari 2014 is de feestelijke aftrap van het jubileumjaar bij de Poort van Limburg. U bent van harte welkom! Het gratis toegankelijke evenement bij de Poort van Limburg belooft een gezellig Weerts Nieuwjaarsfeest te worden. Een greep uit het feestprogramma; muziek van Wendy van Dooren, een grote Chinese drakendans, Muziekensemble Rick, Stadsgilde St. Catharina 1480, een grote sleehelling op het plein, breakdance van Eefje Stribos (Holland’s Got Talent), Copperband Moorland, Dial 24 en meer! Tevens vindt de traditionele Nieuwsjaarsontmoeting met burgemeester en wethouders plaats en worden de Weertenaar van het jaar en de nieuwe “gast van de burgemeester” bekend gemaakt. 

Categorie: 
Art-is