Nieuws

Lofzang van Weerter Burgemeester Jos Heijmans

14 januari 2015

'Diep onder de indruk! Dat ben ik. En dat zal u ook zijn als u het 'Weert 600 jaarstad' fotoboek doorbladert. Wat een geweldig jubileumjaar hebben we gevierd. In dit boek zijn alle evenementen en activiteiten in beeld gebracht die de stichting Weert 600 jaar stad heeft ondersteund. Dat zijn dus nog niet eens alle evenementen uit het afgelopen jaar. Kunt u nagaan!

2014 gaat de boeken in als een jaar waarin er heel veel te beleven was in Weert. De stad bruiste van evenementen; voor, door en met de Weertenaar. De inwoners van Weert hebben zich op hun best laten zien. Als vrijwilliger backstage, om evenementen mogelijk te maken. Als enthousiaste deelnemer, om te laten zien wat je kunt op sportief of muzikaal gebied. Als publiek, om te genieten van al het moois dat wordt neergezet. Weert600 bood voor elk wat wils en de weergoden waren Weert 600 jaar stad menig keer goed gezind. 

Mijn persoonlijke hoogtepunt? Ik betrap me erop dat ik op deze veel gestelde vraag tot nu toe steeds een ander antwoord geef. Elk evenement blonk op z’n eigen gebied uit. Wat ze allen gemeen hadden? Betrokkenheid en Verbondenheid. Die woorden passen bij hoe elk evenement is opgezet. Met passie, door betrokken Weertenaren die vrijwillig samen iets moois wilden neerzetten. De energie van deze vrijwilligers is onbetaalbaar en een groot goed om te koesteren.

Natuurlijk hebben we in Weert niet alleen maar feest gevierd dit jaar. Er moest ook ‘gewoon’ hard worden gewerkt en er is ook wel eens verdriet of teleurstelling. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de sluiting van de KMS. En ieder heeft zo zijn portie eigen, persoonlijke leed. Maar juist het vieren van wat we hebben bereikt in 600 jaar, herinnert ons eraan dat we dankbaar moeten zijn voor wat we hebben. En trots. De Weertenaar heeft dit jaar weer van Weert leren houden. Ook vele bezoekers uit de regio evenals Duitsers en Belgen weten Weert steeds vaker te vinden. We hebben Weert heel gastvrij op zijn mooist laten zien. Gelukkig dat we ook in 2015 en verder nog veel hebben te bieden. Want het houdt niet op. 2014 was slechts het startsein!

Onze 600e verjaardag is prachtig in beeld gebracht. Dit boek zorgt ervoor dat we de herinneringen hieraan niet vergeten. Het maakt mij een trotse burgemeester'.
 

- Jos Heijmans
Voorwoord fotoboek 'Weert 600 jaar stad - 2014 een kleurrijk en bruisend jubileumjaar'

Deze uitgave is vanaf vrijdag 13 februari verkrijgbaar in de Weerter boekhandel voor € 9,95

Categorie: 
Art-is